Saulėgrąžų sėklų majonezas
Sveikas ir labai greitai paruošiamas „majonezas“ – padažas. Jis yra draugiškesnis mūsų figūrai ir sveikatai. Puikiai tinka salotoms ir jų užpilui, su virtais kiaušiniais ar miršrainėms. Todėl jis puikiai pakeis tradicinį riebų majonezą jūsų virtuvėje.
Ingredientai
• 1 stiklinė gliaudytų saulėgrąžų ( Rekomenduojame: gliaudytas saulėgrąžas )
• Filtuoto (arba virinto) vandens
• Česnako pagal skonį
• 1.5 v. š. Citrinos sulčių
• Druskos pagal skonį
• Pipirų, įvairių žolelių ar mėgstaų prieskonių pagal skonį (pvz. paprikos, čili..)
Gaminimo eiga
• Saulėgrąžas iš vakaro užmerkite šaltame vandenyje.
• Į smulkintuvą sudėkite saulėgrąžas bei kitus ingredientus.
• Įpilkite vandens, kad apsemtų ingredientus.
• Jei norime skystesnio padažo salotoms, įpilame daugiau vandens. Tirštesnis padažas puikiai pakeis majonezą arba jį galima naudoti kaip užtepėlę.
SKANAUS!
Patarimas: padažą geriausiai sunaudoti iš karto arba galima laikyti šaldytuve iki 3 dienų. Laikykite sandariame indelyje šaldytuve. Prieš naudojant išmaišykite