Kietas RiešutėlisKietas Riešutėlis
Kokybiški riešutai internetu
  • Produktų nauda
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • 0 prekių
Your cart is empty. Go to Shop.
2018 22 sausio

Naminis migdolų pienas

admin Nauda, Receptai karvės pienas, migdolai, migdolų pienas, naudingas, palankus sveikatai, raw, skanus, sveikas, sveikata, veganams, veganiškas

Jei karvės pienas jums pabodo ar esate jam alergiškas, o galbūt norite išbandyti naują skonį, migdolų pienas jums turėtų labai patikti.  Gera žinia ta, kad jis yra malonaus skonio ir  naudingas sveikatai. Maždaug vienam litrui migdolų pieno reikės

 

  • 1 puodelio natūralių migdolų (neskrudintų ir ne sūdytų)
  • 4 puodelių vandens
  • kokteilių plaktuvo, virtuvinio kombaino ar elektrinio smulkintuvo
  • marlės arba koštuvo
  • jei norisi saldumo galima įdėti šaukštą natūralaus medaus ar  kelias mirkytas datules

Eiga:

Migdolus   užmerkti bent 8-12 valandų, geriausia  užmerkti ir palaikyti per naktį. Mirkymas  reikalingas tam, kad riešutai „pabustų“ ir jų maistingos medžiagos būtų aktyvios, pienas taptų lengvai virškinamas. Išmirkytus migdolus nusausinkite, sudekite į smulkintuvą bei  supilkite 4 puodelius vandens.  Jei norite saldesnio pieno  įdėkite šaukštą medaus ar  kelias mirkytas datules. Jei visi riešutai ir vanduo netelpa, tai  smulkinkite per  kelis kartus.  Skystį supilkite į marlę arba koštuvą.  Išspaudas galite panaudoti kaip migdolų miltus pvz. padažams ar sriuboms tirštinti, paberti ant salotų. Šį pieną galite laikyti šaldytuve ne ilgiau kaip 3 dienas.

Trumpai apie šio pieno naudą:

  • Turi nedaug kalorijų, kone 3 k. mažiau nei karvės  pienas.
  • Turi  vitamino D, kuris  reikalingas  gerai nuotaikai ir mūsų kaulams.
  • Turi vitamino E, kuri labai reikalingas mūsų gerai odos būklei.
  • Daug B grupės vitaminų.
  • Turi nedaug angliavandenių – tai svarbu dėl  cukraus svyravimų  mūsų kraujyje.
  • Turi  daug skaidulų, kurios  gerina virškinimo procesą.
  • Neturi laktozės.
  • Švelnaus skonio.
  • Šį pieną galima  naudoti beveik visuose patiekaluose, kuriems reikia pieno.

 

Patarimai: 

  • Prisiminkite, kad  naudoti, reikia neskrudintus ir nesūdytus migdolus.
  • Jei norite tirštesnio pieno, pilkite šiek tiek mažiau vandens, pvz. 3 stiklines.
  • Jei norite, kad pienas būtų kuo baltesnis, migdolus nuplikykite karštu vandeniu ir kiek įmanoma nulupkite riešutų žievelę.
  • Jei neturite pakankamai galingo smulkintuvo, prieš smulkinant riešutus elektriniu smulkintuvu,  geriau juos sukapokite  peiliu į mažesnius gabaliukus.

Į sveikatą!

 

Pasidalinkite: on Facebook on Google+

Labai paprastas kokosinis pyragas Rūtos žolelės

Related Posts

Nauda

Rūtos žolelės

Labai paprastas kokosinis pyragas

Receptai

Labai paprastas kokosinis pyragas

Naturalus imuniteto stiprinimas

Receptai

Naturalus imuniteto stiprinimas

Produktų kategorijos

  • "R" produktai (3)
  • Džiovinti vaisiai ir uogos (3)
  • Konservuoti produktai (13)
  • Riešutai (8)
  • Riešutai su prieskoniais (7)
  • Sula (0)
  • Užkandžiai (7)
  • Vytinti produktai (5)

Produkto savybės

Naujausi straipsniai

  • Rūtos žolelės
  • Naminis migdolų pienas
  • Labai paprastas kokosinis pyragasLabai paprastas kokosinis pyragas

shop logo

  • DUK
  • Pristatymo sąlygos ir nuostatos
  • Kontaktai

Naujienos

  • Rūtos žolelės
  • Naminis migdolų pienas

Naujienlaiškis

© Kietas Riešutėlis 2023