Migdolų riešutų pienas
Tai yra puikaus skonio mogdolų riešutų pieno receptas. Migdolų riešutų pienas yra labai naudingas odai, kaulams dėl migdoluose esančių mineralų. Didelis šio produkto privalumas, jog jis yra be laktozės. Taip pat jis yra mažai kaloringas ir puikiai tinka žmonėms norintiems reguliuoti savo svorį.
Receptas yra paprastas. Jums reikės:
1 puoduko migdolų riešutų
4-5 datulių (galima ir be jų – jos suteikia pienui saldumo)
Gaminimas:
- Užmerkite riešutus 8-12 valandų (rekomenduojame nakčiai). Per šį laiką riešutuose išmirkę riešutai padidės beveik 2 kartus. Juose aktyvuosis enzimai ir taps lengviau virškinami. Jei norite, kad pienas būtų baltas baltas, galite nulupti riešuto odeles. Tai padaryti lengviausia juos 5 sekundėms įmerkus į verdantį vandenį (natūraliai, taip prarasite ir dalį riešutų naudingųjų medžiagų).
- Užmerkite pusvalandį prieš migdolų riešutų pieno ruošimą datules – tada jos bus minkštesnės ir lengviau sumaišomos.
- Kai būsite pasiruošę – įpilkite vandens 2-3 kartus daugiau negu riešutų ir su maišytuvu gerai riešutus ir datules gerai sutrinkite.
- Toliau belieka viską perkošti per sietelį arba sūrio gaminimui naudojamą marlę. Pienas bus paruoštas.
Pieną rekomenduojama vartoti atšaldytą. O migdolų riešutų minkštimą galima panaudoti sausainių ar kitų patiekalų gamybai.